En el “Llibre d’Ordinacions de la Confraria del Santíssim Sagrament o Minerva (1782-1871)”, que se encuentra en el “Museu Arxiu de Santa Maria”, se recoge una nueva anécdota de nuestra historia.
“ A las Professons de posar y traurer lo Santíssim del Monument assisteixen lo Reverent Protector, son company, y los 4 Administradors, ab atxa devant lo Tálem, seguint lo convingut en la Concòrdia; y serveix tot lo adrés del tern de Llamas.
Tarda de Dijous y Divendres Sant. Se componen lo Capità Menaire y 42 Armats ab los vestits que son propis de la Confraria, y se prevenen 8 homens per atxas y dos minyons per trompeta, y recort, que deuhen assistir a las Professons de dits Dijous y Divendres Sant, a quals sels paga per quiscun dia lo següent.
Al Menaire 45 sous.
A quiscun dels Armats 3 sous y 9 diners.
Als porta atxa 2 sous y 6 diners.
Al trompeta 3 sous y 9 diners.
Al recort 3 sous y 9 diners.
Assisteixen a les Professons, inmediats al Pendó, 6 confrares de número ab vesta i atxa de la Confraria, ab lo Andador, que donan principi a ditas Professons. Lo Pendonista y dos companys també tenen vesta de la Confraria. “
Procesión de Jueves Santo. Grabado de finales del s. XIX (Cost. Joan Amades) |
Podemos ver, por tanto, los distintos sueldos que cobraban en aquellos tiempos los participantes en las Procesiones. Evidentemente se trataba de otras épocas en las que no era fácil encontrar gente dispuesta a desfilar de soldado romano.
Este escrito se publicó en la revista número 1 de los Armats, el año 1999.
No hay comentarios:
Publicar un comentario